Contact: 06 40828443 / 0297 267219

Welke klachten kan ik behandelen?

Er zijn verschillende categorieën qua klachten samen te stellen namelijk:

  1. Klachten aan het bewegingsapparaat
  2. Centraal Neurologische klachten
  3. Auto-immuun ziekten
  1. Bewegingsapparaat: Klachten zoals rugpijn (artrose, spit, hernia), nekpijn, schouder-/heup-/knie en hoofdpijn, last van armen en benen, littekenweefsel, protheses etc. De oorzaken van deze klachten zijn uiteraard heel belangrijk. Ze kunnen werkgerelateerd zijn, er kan sprake zijn van een val-/ struikelpartij, ongeluk of een operatie.
  2. Centraal Neurologische ziektebeelden: ziekte van Parkinson, MS, ALS, vormen van dementie etc.
  3. Auto-immuun ziekte: Denk hierbij aan reumatische ziektebeelden.

 

Nog enkele klachten waarbij er niet direct aan de Fysiotherapeut wordt gedacht, maar wel goede behandelmogelijkheden zijn.

Kramp

Wordt u regelmatig 's nachts wakker door een kramp in bijvoorbeeld uw kuit? Heeft de arts u magnesiumtabletten voorgeschreven of lopen er onderzoeken bij een specialist? Laat mij dan eens kijken naar de spierspanning en de beweeglijkheid van uw gewrichten.

Kaakgewricht: knarsen / bijten / pijn

Doet het kaakgewricht of de spieren rondom het gewricht pijn? Knarst u overdag en of 's nachts? Heeft u veel stress? 

Ik zie dit niet als los probleem maar ik bekijk het lichaam in zijn geheel. Nek en borstwervels dienen ook onderzocht te worden. Bijna altijd is een pijnpunt een punt met een keten van problemen.

Hielspoor / Achillespees

Bent u al bij de orthopedisch schoenmaker geweest voor steunzooltjes? Heeft de vorige therapeut u niet kunnen helpen met bijv. massage, diepe dwarse frictie of ultrageluid therapie? 

Ik pas diepe weefseltechnieken toe (dit is een combinatie van de juiste spier of pees met drukpunten en "druklijnen" behandelen). Deze behandelmethode is ontzettend pijnlijk, maar... het helpt!

Hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn: spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, migraine, hormonale hoofdpijn.

Natuurlijk heeft ieder soort hoofdpijn ook een andere behandelvorm. Een ontspanning van de spieren aan nek of kaak of een zachte behandeling aan de interne membramen van het schede of een krachtige techniek thv. de achterrand van het schedel kunnen u van die ellendige hoofdpijn verlossen.

Tenniselleboog

Voordat u bij de orthopeed een cortisonen injectie krijgt, is het raadzaam deze klacht met fysiotherapie te bestrijden. Onder andere met:

Manuele technieken, fricties, diepe weefseltechnieken en rekken.